Gesignaleerd op ArjanStadhouders.nl

Gesignaleerd

augustus 2015 | sloop

Robin Hood Gardens - Londen

Een aantal invloedrijke architecten heeft een poging gedaan het wooncomplex Robin Hood Gardens in Oost-Londen te behoeden van sloop. De gebouwen werden begin jaren zeventig gebouwd door het architectenechtpaar Peter en Alyson Smithson, dat een mooi beeld schetste van een diversiteit aan apartementen langs "straten in de lucht" en rondom een groene heuvel, en waar kinderen veilig konden spelen. Maar al snel na oplevering viel het project ten prooi aan de gevolgen van slecht onderhoud, criminaliteit en onwelwillende bewoners.
Het gebouw moet weg, vindt de lokale politie. Het gebouw is het niet waard om behouden te worden, zegt het instituut Historic England. Dus liep afgelopen augustus een tweede actie om het wooncomplex van de ondergang te behoeden, geleid door onder andere Sir Richard Rogers, op tegen de muur van de lokale politiek en het instituut Historic England. Sloop lijkt hiermee definitief onafwendbaar.

Klik hier voor meer beelden >>
Klik hier voor artikel >>
terug >>


3 juli 2011 | renovatie

Nieuw NAi - Rotterdam

Het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam heeft een grondige renovatie ondergaan. Vele maanden was het museum niet toegankelijk voor publiek, maar sinds 1 juli is het weer in volle glorie te bewonderen.

Klik hier voor meer beelden >>
Klik hier voor clip >>
terug >>


7 februari 2010 | tentoonstelling

Divided Divided - Carsten Höller

Een nieuwe installatie van hedendaags beeldend kunstenaar Carsten Höller (1961). Verschillende werken werden speciaal op maat gemaakt voor het museum. Ervaar de bijzondere installaties van Carsten Höller. In de grootste zaal van het museum Boijmans Van Beuningen, een ruimte van meer dan 1500 m2, heeft hij een eenvoudige wiskundige formule toegepast die de ruimte en de objecten steeds in tweeën deelt. Hierdoor ontstaat een eenheid, die de ervaring van de bezoeker versterkt: Divided Divided zet alle zintuigen op scherp.

Klik hier voor clip en info >>
terug >>


16 september 2009 | nieuwbouw

RK-kerk - Gunnar Daan

Op 26 september 2009 wordt de nieuwe katholieke kerk in Krimpen aan den IJssel ingewijd door Mgr. A. H. van Luyn, bisschop van Rotterdam. Een bijzondere gebeurtenis in deze tijd van ontkerkelijking. Zeker ook zo bijzonder is het ontwerp van Gunnar Daan. De ovale, naar boven taps toelopende hoofdvorm is geheel in koper uitgevoerd. Door het uitkragen van de gevel en de glasstrook boven het water, reflecteert het kabbelende water op de wanden en het plafond in de kerk.

Klik hier voor meer beelden >>
terug >>


12 april 2009 | bericht

Peter Zumthor

De Zwitserse architect Peter Zumthor (Basel, 1943) heeft dit jaar de Pritzker-prijs ontvangen. In Nederland is hij bekend van het veelbelovende plan van de Meelfabriek in Leiden, waar Zumthor al sinds 2005 aan werkt en die dit jaar gebouwd gaat worden.
De minimalistische architect is internationaal vooral bekend van de Therme Vals in het Zwitserse Graubünden.

klik hier voor meer beelden en informatie >>
terug >>


18 september 2008 | trailer

Koolhaas - Houselife

Trailer van de film Houselife (2008) over Maison à Bordeaux van Rem Koolhaas. In deze intro met de huishoudster als hoofdpersoon, is meteen duidelijk waar het om gaat. Haar dagelijkse beslommeringen geven op een soms slapstickachtige manier nieuwe betekenis aan zowel de architecturale aspecten van het huis, als aan het begrip architectuurfilm.

kijk verder >>
terug >>